Svein Henrik GiskeSvein Henrik Giske er fra Ålesund og studerte ved Griegakademiet. Siden 1996 har han jobbet som trompeter i Forsvarets musikkorps Vestlandet. Han virker også som freelance solist og dirigent. Giske har komponert og arrangert mye musikk for forskjellige typer blåseensembler, med hovedvekt på korps.

Hans arrangementer for brassband er ettertraktet i Norge, Storbritannia og på kontinentet. Bergen filharmoniske- og Trondheim symfoniorkester har bestilt arrangementer av Giske og mye av produksjonen hans finnes på CD med blant andre FMKV, EBML, Stavanger brassband, Oslofjord brass, Vennesla Kristne brass, Smørås skolemusikk og Dragefjellets musikkorps.

I Grieg-året 2007 bestilte Forsvarets Musikk et nytt arrangement på Griegs pianokonsert i a-moll som ble urfremført under FMKV sin turné til Tyskland med Håvard Gimse som solist. I 2008 skrev han 2 pliktnumre, Three gentle giants og Dance augmented til Grenland Internasjonale Brass Festival. I 2012 komponerte han igjen et pliktnummer, Goldberg 2012, denne gangen til Brassband-NM.
Hans versjon av Goldberg 2012 for janitsjar er nå endelig også tilgjengelig!

Svein Henrik er også aktuell med sitt arrangement på Mitt Hjerte alltid vanker, for både janitsjar og brassbesetning.

Svein Henrik Giskes utgivelser.